Fiscale aangiften

Ondernemers en bedrijven die in Nederland gevestigd zijn en vanuit Nederland inkomsten hebben, moeten aan de Nederlandse overheid belasting betalen over hun opbrengst of winst. Voor de meeste ondernemers blijkt het erg moeilijk het fiscale aspect te combineren met de kernactiviteiten waar zij goed in zijn, het uitvoeren van hun vak.

Administratie & Advies Zoetermeer kan hierbij fungeren als een fiscaal vangnet door u met raad en daad bij te staan. Dat is óns vak en dat doen wij al jaren voor het MKB.

  • Aangifte vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting

Aangifte en advisering op basis van uw jaarrekening. Hierbij houden wij rekening met de wettelijke regels en de geldende jurisprudentie. Wij zijn ervaren in het opstellen van aangiften bij structuren met meerdere BV’s (Holding, Beheer en Stichting Administratiekantoor) en geven advies over belastingoptimalisatie en verliesverrekening.

  • Aangifte Loonheffing

Als onderdeel van de salarisadministratie wordt de aangifte loonheffing voor u ingediend.

Slide-4
  • Aangifte BTW

BTW- en ICP-aangifte (goederen en diensten binnen de EU) op basis van uw administratie.
Wij houden rekening met de kleine ondernemersregeling en het privégebruik van uw auto en goederen. Standaard verzorgen wij de BTW-suppletie.

  • Aangifte dividend, kanspel, schenk, – en erfbelasting

Wij verzorgen de aangifte dividendbelasting in overleg met de DGA (Directeur Groot Aandeelhouder), maar ook de kansspelbelasting, schenkbelasting en erfbelasting zijn voor ons kantoor aangiften die regelmatig worden opgesteld. Hierbij worden alle termijnen in acht genomen zodat u voldoet aan alle spelregels. Let op: Sinds de nieuwe Flexwet zijn er extra eisen aan een dividenduitkering verbonden (uitkeringstoets).

Daarnaast verzorgen wij het indienen van de aangiften bij de Belastingdienst.