De VAR lijkt te gaan stoppen, onze oplossingen

Staatssecretaris Wiebes heeft toezeggingen gedaan aan de Eerste Kamer zodat waarschijnlijk op 2 februari 2016 het wetsvoorstel zal worden aangenomen om de huidige VAR te vervangen door de Wet DBA (Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties).

De toezeggingen van Wiebes zijn:

  • het alternatief voor de VAR (Wet DBA) zal in werking treden per 1 mei 2016;
  • de implementatiefase zal duren van 1 mei 2016 tot 1 mei 2017. In die periode zal de Belastingdienst wel controleren en waarschuwen, maar terughoudend zijn met ‘sancties’ wegens overtredingen van de nieuwe wetgeving;

Gevolgen werkgever als de wet doorgaat

  1. De huidige VAR (Verklaringen arbeidsrelaties) blijven geldig tot 1 mei 2016.
  2. Daarna zal de werkgever (opdrachtgever) voorbeeldovereenkomsten moeten gaan opstellen tot uiterlijk 1 mei 2017 om hun afspraken en/of werkwijze aan te passen
  3. Zzp’ers en opdrachtgevers moeten dus voor die tijd aantonen dat ze geen werknemersrelatie hebben.
  4. Zolang de opdrachtgever en de opdrachtnemer werken volgens een goedgekeurde overeenkomst weet de opdrachtgever zeker dat hij geen loonheffingen hoeft in te houden en te betalen.
  5. Indien achteraf blijkt dat in de praktijk niet wordt gewerkt volgens de overeenkomst dan is het risico van naheffingen en boetes voor de werkgever. Met name dit is het grote verschil met de oude VAR, waarbij de oude VAR zich alleen op de zelfstandige richtte, en de opdrachtgever in de praktijk was gevrijwaard van het betalen van premies en loonheffing.

Twee oplossingen u aangereikt door Administratie & Advies Zoetermeer

Oplossing 1: Ondersteuning opstellen overeenkomsten

Administratie en Advies Zoetermeer ondersteunt de werkgever met het opstellen van een correcte overeenkomst. Houdt u zich in de praktijk aan deze overeenkomst dan weet opdrachtgever zeker dat hij geen loonheffingen hoeft in te houden en te betalen.

Oplossing 2: Opdrachtgever 100% geen risico meer en ZZPér sociaal verzekerd

Administratie en Advies Zoetermeer biedt het Uniforce concept aan. Wij bieden iedere zelfstandige ZZP’er een ondernemersvorm aan waarbij je een sociaal verzekerd werknemer bent binnen je eigen B.V. (DUBV). Je kunt werken voor wie je maar wilt en zolang je maar wilt. Als Uniforce professional ben je niet afhankelijk van een VAR of een door de Belastingdienst goedgekeurde zzp-modelovereenkomst (Wet DBA). 100% zekerheid voor alle partijen!

Naar het nieuwsoverzicht