Bezwaarprocedures tegen box-3-heffing aangemerkt als massaal bezwaar

A&A Zoetermeer heeft vanaf april 2015 bezwaar gemaakt voor geïnteresseerde klanten tegen de box 3 heffing, oftewel de 1,2% heffing in de inkomstenbelasting. Inmiddels zijn landelijk meer dan 10.000 bezwaarschriften door de Belastingdienst ontvangen pver het jaar 2013, en dat worden er nog meer is de verwachting.

Alle bezwaarschriften richten zich tegen de box-3-heffing over spaarsaldi. Om die toestroom van bezwaarschriften een halt toe te roepen, is de bezwaarprocedure door de Staatssecretaris aangewezen als massaal bezwaar. Daarbij worden slechts enkele bezwaarschriften in behandeling genomen, waarvan de uitkomst bepalend is voor alle aanslagen, ook voor belastingplichtigen die geen bezwaar hebben gemaakt, mits die aanslagen op 26 juni jl. nog niet onherroepelijk vaststonden.

Het is dus voor belastingplichtigen die een definitieve aanslag inkomstenbelasting ontvangen na 26 juni 2015 niet meer nodig bezwaar te maken, uw aangifte wordt automatisch gewijzigd als de uitslag van de rechter leidt tot een lagere Box 3 heffing.

Naar het nieuwsoverzicht