Nieuws

Prinsjesdagspecial 2016

Eergisteren was het Prinsjesdag en is het Belastingplan 2017 openbaar gemaakt. In samenwerking met Fiscaal up to Date heeft het Register Belastingadviseurs de voorgestelde fiscale maatregelen voor u samengevat in de RB Prinsjesdagspecial 2016. Deze special vindt u hier. De meest aansprekende wetsvoorstellen zoals wij deze ervaren zijn hieronder kort weergegeven (voor de uitleg verwijzen wij u graag naar de special): Uitfasering Pensioen in Eigen Beheer (DGA) Met ingang van 1 januari 2017 is het niet langer mogelijk om fiscaal gefaciliteerd nieuwe pensioenaanspraken op te bouwen in eigen beheer. De aanspraken worden nog wel geïndexeerd, als dit is toegezegd. InLees verder..

Lees meer >>

Verruimde schenkingsvrijstelling voor woning keert terug in 2017

Het kabinet stelt voor om de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning vanaf 1 januari 2017 weer te verruimen naar € 100.000. Deze regeling heeft voor- en nadelen. Voordeel: De nieuwe vrijstelling geldt niet alleen voor ouders die aan kinderen schenken. Ook grootouders, ooms, tantes en de buurman kunnen schenken binnen deze vrijstelling. Maar de ontvanger mag niet jonger dan 18 jaar en ouder zijn dan 40 jaar. Nadeel: Heeft u de vrijstelling in het verleden al benut? Dan kunnen er beperkingen zijn aan de vrijstelling, zie hiervoor ons stroomschema om de juiste schenkingsbedragen en of mogelijkheden te vinden. Afhankelijk vanLees verder..

Lees meer >>

DGA-pensioen; vol verwachting klopt ons hart

Op 20 september aanstaande is het zover…! Dan weten we de precieze plannen van het kabinet voor het pensioen in eigen beheer van de DGA. Vooral de oplossingen voor de ‘partnerproblematiek’ en de overdracht van extern verzekerd pensioenkapitaal wekken de nieuwsgierigheid. Wat wordt de oplossing voor de situatie waarin de partner weigert in te stemmen met afkoop of het omzetten in een spaarvariant? Immers, dan gaat het hele feest niet door. En wat doen we met extern verzekerd pensioenkapitaal; mag dat na 1 januari 2017 nog worden overgedragen aan de eigen BV? Zo nee, dan wordt het nog druk inLees verder..

Lees meer >>